De therapie begint met een intakegesprek. Dit duurt ongeveer 2 uur. Uiteraard komt je klacht of probleem uitgebreid aan bod. Verder worden er heel veel vragen gesteld over je leven van conceptie tot nu. Als je nog iets weet over je ouders en hun jeugd gaan we daar ook nog kort op in. Aan het einde van het intakegesprek is jouw probleem voldoende helder om de sessies te starten. Zelf ga je ook vaak al met nieuwe inzichten naar huis.

Een sessie begint altijd met een kort gesprekje waarin we nogmaals inzoomen op jouw probleem. Vervolgens mag je op de matras gaan liggen. Als dat om welke reden dan ook niet lukt, mag je ook gewoon in de stoel blijven zitten. Dan ga je onder leiding van de therapeut middels een lichte trance terug in de tijd en begint de herbeleving. Aan het einde van de sessie bespreken we, in de stoel, nog even de belangrijkste inzichten uit de sessie.
Een sessie duurt gemiddeld 2 uur.

Hoe bizar de inhoud van de sessies soms ook is, een regressietherapeut werkt alleen met gewone gesprekstechnieken en eenvoudige lichamelijke verankeringen. Er is niets zweverigs aan. Er worden geen rituelen of bezweringen gebruikt, ook geen klassieke hypnose.

Hoe lang duurt de therapie?

De duur van de therapie wordt onder andere door de complexiteit van je klacht of probleem bepaald. Daardoor is van tevoren nooit in te schatten hoeveel sessies nodig zijn. Gemiddeld gaan we uit van een intakegesprek en vijf sessies.